Versenykiírás
1. BAJNOKSÁG CÉLJA:
Szervezett, sportszerű és kulturált sportolási lehetőség biztosítása, a labdarúgás népszerűsítése, a sportkapcsolatok kiépítése és ápolása. Egészséges életmódra való nevelés.
2. BAJNOKSÁG RENDEZŐJE:
A bajnokság az Be my sport SE keretein belül kerül megrendezésre. A bajnokság gyakorlati megvalósítását a főoldalon ismertetett szervező gárda látja el.
3. BAJNOKSÁG HELYE:
BME szabadtéri sporttelepe. Budapest, XI. ker. (Lágymányos) Bogdánfy út;
Sportlétesítmény.
4. BAJNOKSÁG IDEJE:
Márciustól júniusig ill. szeptembertől Karácsonyig tartanak. A mérkőzések pénteken 16:00 és 23:00, szombaton és vasárnap 10:00 és 23:00 óra közötti időszakban folynak.
5. BAJNOKSÁG RÉSZTVEVŐI, NEVEZÉS:
A bajnokságba bárki nevezhet, személyi megkötés nincs. Ha a pályák száma lehetővé teszik, akkor minden csapat nevezését el tudjuk fogadni (ez a távlati célunk), addig azonban ez nem áll módunkban.
 

Jelentkezés menete:

- Cím: villanyfenyesbajnoksag@bmefc.hu

- Levél tárgya: Villanyfényes Bajnokság nevezés

- Csapatnév

- Jó időpontok megadása (péntek 10:00 és vasárnap 23:00 között)

- Csapatkapitány telefonszáma

Ha több csapat jelentkezik, mint amennyit el tudunk indítani, a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe.

Minden csapatnak 1 halasztási lehetősége van, melynek díja 5.000 Ft, melyet a következő mérkőzés előtt kell rendezni. A bajnokság végén lesz a pótlási hét, amikor az összes halasztott mérkőzés pótlására van lehetőség.

További információkért keressétek a szervezőket a villanyfenyesbajnokság@bmefc.hu címen, vagy telefonon a

+36 30 592 4976-os telefonszámon.

6. NEVEZÉSI DÍJ:
 
A nevezési díj egységesen 39.000 Ft / szezon. Ezt az összeget a bajnokság megkezdése előtt kell befizetni. Egy csapatnak akkor van biztos helye a bajnokságban, ha először e-mailen keresztül jelentkezik, majd a nevezési díját befizeti a szervezőknek.
7. BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSA:
A bajnokság többligás rendszerben fog zajlani szeptembertől. A mostani tavaszi szezon az "osztályozó szezon". A felsőházba jutó csapatok, a jövőben magasabb osztályban fognak játszani.

A ligákon belül a csapatok körmérkőzést játszanak egymással a helyezésekért. A győzelemért 3 pont, a döntetlenért 1 pont jár, a vereségért nem jár pont. A bajnok értelemszerűen az, aki a legtöbb pontot gyűjti egy bajnokság során. Azonos pontszám esetén elsősorban az egymás elleni eredmény dönt, majd a jobb gólkülönbség, végül a rúgott gólok száma. Több csapat azonos pontszáma esetén az egymás elleni eredményekből készített minitabella a döntő (pontok, egymás elleni eredmény, gólarány, rúgott gólok), ennek minden paraméterben való egyezés esetén a "nagy" tabellán szereplő gólarány majd rúgott gól a döntő.

Egy idény fél évet ölel fel, tehát van külön őszi és tavaszi bajnokság. Minden bajnokságra új nevezést kell leadni! A csoportokból való kiesésről és feljutásról a honlap hírek oldala ad tájékoztatást a nevezési időszakban.
8. JÁTÉKOSOK SZEREPELTETÉSE:
Ugyanaz a játékos egy ligán belül több csapatban nem játszhat csak szervezői engedéllyel. Ugyanaz a játékos a bajnokságon belül maximum 3 csapatban játszhat. Egy csapatba minimum 8, maximum 12 játékos nevezhető. Ugyanaz a csapat több ligában nem szerepelhet. (Két csapatot akkor tekintünk azonos összetételűnek, ha a keretben legalább 4 játékos személy szerint azonos.) Nagypályás NB1, NB2 és NB3, valamint Futsal első osztályú csapatok nm játszhatnak.
9. MÉRKŐZÉS HALASZTÁSA:
Amennyiben egy csapat nem jelenik meg a mérkőzésen és ezt előre az ellenfél valamint a szervezők felé nem jelzi a mérkőzés kezdési időpontját megelőzően legalább 4 órával, a mérkőzést 5-0-ás eredménnyel és 3 ponttal az ellenfél nyeri. Ebben az esetben a meg nem jelent csapat a legrosszabb fairplay minősítést kapja. A megjelent csapat nem kap fairplay minősítést. Három hasonló eset után a meg nem jelent csapatot kizárjuk a bajnokságból.

A halasztást a honlapon keresztül kell kezdeményezni, és csak az ellenfél elfogadása esetén tekinthető elfogadott halasztásnak. A honlap figyelmeztet, ha 2 napon belül kezdeményezik a halasztást, hogy az adott csapat vegye fel a kapcsolatot telefonon is első körben az ellenféllel vagy ennek sikertelen kísérlete során a szervezőkkel. Nem tudjuk indoknak elfogadni, ha egy csapat elküldi a halasztási kérelmet, de az ellenfél azt nem igazolja vissza.

Mérkőzést halasztani csak indokolt esetben, és egy félévben csak egyszer lehet! A halasztás 5.000 Ft-ba kerül, melyet a következő mérkőzésre kell elhozni.
10. DÍJAZÁS:
Az idények (őszi/tavaszi) végén a legjobban szereplő csapatokat díjazzuk.
11. A MÉRKŐZÉS:
A játékidő 2*25 perc. A csapatok kötelesek a mérkőzések előtt legalább 10 perccel megjelenni! Várakozási idő nincs! A csapatoknak a labdáról gondoskodni kell! A mérkőzés folyamán az órát csak abban az esetben szabad megállítani, ha félidő van vagy ha sérülés történik. A mérkőzések egész órakor kezdődnek és legkésőbb az adott óra utolsó percében véget kell érjenek. Amennyiben egy mérkőzés az azt megelőző mérkőzés megadott órán túli folytatása miatt nem kezdődhet el időben, kérjük ezt emailben elküldeni a szervezők felé. A mérkőzés későbbi kezdése nem lehet indok annak a megadott órán túli folytatására. A mérkőzést időben be nem fejezése a két csapat részéről a legrosszabb fair-play minősítéssel és a kaució elvesztésével jár (ez utóbbi a másodszori előforduláskor).
12. SORSOLÁS:
A bajnokság sorsolása a nevezési időszak után megtörténik. Az első játéknap általában a jelentkezés lezárását követő hétfő, részletes tájékoztatás a honlap hírek oldalán olvasható. A sorsolás a honlapon található.
13. SZERELÉS:
A csapatoknak egységes (egyszínű) szerelésben kell megjelenniük. A pályákon stoplis cipő, a gumis is, használata tilos! Stoplis cipő viselését a szervezők szankcionálják.
14. EREDMÉNY KÖZLÉSE:
Az eredményt a honlapon keresztül kell rögzíteni.

Az eredményt legkésőbb a mérkőzést követő 7 napon belül kell feltölteni, ellenkező esetben a mérkőzés halasztottnak minősül, és mindkét csapatnak úgy tekintjük, hogy halasztást kért a mérkőzésre.
15. INFORMÁCIÓK:
Minden információ megtekinthetők az internetoldalon: http://villanyfenyesbajnoksag.hu
16. FAIR-PLAY:
A Bajnokság elsődleges célja a korrekt, egymás épségét tiszteletben tartó játék. Ennek érdekében a csapatok fair-play teljesítményét értékeljük. Az ellenfél fair-play minősítését a csapatok a honlapon keresztül kell rögzíteniük az eredmény megadásával egy időben. Ha egy csapat egy idény során háromszor a legrosszabb fair-play minősítést kapja, a csapatot kizárjuk a Bajnokságból.
17. CSAPATOK ELLENŐRZÉSE:
A szervezőknek joguk illetve kötelességük az egyes csapatok személyazonosságának korrekt ellenőrzése. Eltérés esetén az adott csapatot büntetjük. Ha egy csapat nem tesz eleget ezen felkérésnek, a csapatot kizárással kell sújtani. A csapatoknak lehetőségük van az aktuális ellenfél összetételének ellenőrzésére. A honlapon elérhető a csoportban szereplő csapatok összetétele fotókkal ellátva. A mérkőzés megkezdése után nincs lehetőség az ellenfél összetételének utólagos reklamációjára. A mérkőzés megkezdése után az utólagosan érkezett játékosokat szintén csak a pályára lépésük előtt van lehetőség ellenőrízni.